top of page
_edited.jpg

Events

De wereld van vandaag heeft lichaams- en natuurbewustzijn, maar ook menselijkheid en community nodig, het delen van kennis, ervaring en visies, het zien van elkaar, het werkelijk luisteren elkaar. In dit kader organiseren wij events, ook is samenwerking met andere partijen.

COMING SOON

2 mei 2024 Een dag met Tulku Lobsang Rinpoche

In samenwerking met:

 

 

 

In een unieke samenwerking met de Optimist Media, de Orange Tree Academy en Antropia organiseren we op 2 mei '24 weer een prachtige dag met Tulku Lobsang Rinpoche over het onderwerp: Leven, vrij van angst en verwachtingen.

 

24 mei 2024 The Inca Perspective on the world of Today

 

In samenwerking met:

 

 

 

De wereld van vandaag is complex. Er spelen vele vraagstukken waarbij het moeilijk is de juiste antwoorden te vinden.

We zijn dankbaar dat Incapriesters Don Juan & Ivan Nuñes del Prado bereid zijn hun perspectief op de huidige leefwereld met ons te delen. Het belooft een mooie interactieve middag te worden met kennisdeling, ervaring en als afsluiting een mooi ritueel. Nadere informatie over het programma, tijden en kosten volgt snel.

Over Don Juan & Ivan

De familie Nuñez del Prado uit Peru heeft bijzonder antropologisch werk verricht rondom de Inca's. Zij hebben onderzoek gedaan naar Paqo's, dit zijn de priesters  en sjamanen van de Inca traditie. Eeuwenlang is de wijsheid van deze sjamanen mondeling overgedragen en nog steeds is zij van grote invloed in het dagelijks leven van de inwoners rondom Cusco, de oorspronkelijke grond van de Inca's. 

Vader Juan (Professor in de Antropologie) en zijn zoon Ivan (Engineer) zijn in feite de eerste Westers opgeleide Paqo's in de wereld, waarbij Ivan al op zevenjarige leeftijd ingewijd werd in de mysterieën van de Inca's. Al ruim 20 jaar reizen zij samen over de wereld om mensen thuis te maken in de wijsheid van de Inca's.

Het bijzondere van hun aanpak is dat ze de lessen van hun leraren, meesters en hogepriesters van de Andestraditie aangepast hebben aan onze Westerse manier van begrijpen, oefenen en toepassen. Omdat ze allebei academisch geschoold zijn, zal het ook nuchtere en onderzoekende geesten aanspreken. Verder is er veel aandacht voor praktische oefeningen waarbij je het geleerde meteen in praktijk brengt.

13 september 2024

Een dag met Gabor Mate - Gaat Nederland uit de Mythe van Normaal?
 

 

 

 

 

 

 

Op 13 september 2024 organiseren samenwerkende partijen een symposium met de wereldberoemde arts, trauma- en verslavingsdeskundige Dr. Gabor Maté, met als doel om gezamenlijk verder te werken aan de transformatie van het Nederlandse (zorg- en gezondheid) systeem.

 

Na zijn publieksoptreden in een uitverkocht Ahoy de avond ervoor, is het gelukt om Gabor Maté op vrijdag 13 september in ons midden te hebben bij Antropia in Driebergen. Vooralsnog betreft het een (betaalde) bijeenkomst op uitnodiging voor een brede groep van professionals, verschilmakers en veranderaars.

Transformatie en het rimpel effect

Doel van deze dag is om een ‘ripple effect’ teweeg te brengen en vanuit diverse maatschappelijke domeinen verder samen te werken aan de transformatie van het Nederlandse systeem; in zorg, gezondheid, welzijn, onderwijs, organisaties en andere domeinen. De talks over The Myth of Normal en wijsheid van Gabor Maté gebruiken we hierbij als inspiratie.

Beweging naar gezondheid

In zijn nieuwste boek ‘The Myth of Normal’, deelt Maté zijn visie op de oorzaken van ziekte en geeft hij kritiek op hoe de maatschappij ons ziek maakt. Toch doet hij niet aan doemdenken: hij biedt perspectief en praktische toepassingen op weg naar gezondheid en heling. Met zijn diepgaande kennis over trauma en vernieuwende denkwijze is Gabor Maté daarmee niet slechts een naam, maar een beweging naar een betere en gezondere wereld.  Lees meer over Dr. Gabor Maté.

Speciale livestream

Om de verhalen, inzichten en ideeën van Gabor Maté toegankelijk te maken voor alle andere geïnteresseerden in Nederland, zullen we vanaf april ervoor zorgen dat zijn talks op de ochtend van deze dag te volgen zijn via een livestream. Houd deze website in de gaten voor updates.

Of laat hier je email adres achter.

Scherm­afbeelding 2024-03-06 om 14.18.20.png
photo_11_300dpi.jpg.jpg
Gabor Mate official picture_edited.jpg
Naamloos.png
image001.png
Naamloos.png
Rock Maze
bottom of page